Cercar en aquest blog

FESTA DE SANT ANTONI A L'ESCOLA

divendres, 20 de gener del 2012

Ahir l'escola celebrà la festa de Sant Antoni.

Com cada any, arribà Sant Antoni a l'escola, que és un sant molt estimat pels nins i nines,  i també, com no podia ser d'altra manera, varen comparèixer el Dimoni Gros i s'estol de dimonis.

Als més petitets d'Infantil hi va anar el dimoni petit, mentre que a Primària vengueren 13 dimonis. Quina por! La festa va consistir amb l'arribada de Sant Antoni amb la comitiva de dimonis amb el Dimoni Gros al davant i els tres tombs, que són tres voltes pel pati que fa la comitiva seguint la tradició.

Després la lectura del Manifest de Sant Antoni.


A continuació els alumnes han cantat les gloses que han escrit en torn al tema de la Flora i Fauna de les Illes Balears.

Els mestres també han cantat les seves gloses...
Sant Antoni també ha volgut aprofitar l'ocasió per beneir als qui li ho demanaven.

Per acabar hi ha hagut les famoses corregudes dels dimonis. Es tracta d'un joc tradicional que consisteix en que els dimonis encalcen els nins i quan els tenen els duen a una zona anomenada l'infern. D'allà només poden ser alliberats quan un nin els toca amb la mà. I així segueix el joc.
Mirau quines corregudes...










La festa va continuar fins quasi l'hora de sortida. Correguérem, ballàrem i jugàrem fiins acabar. I Sant Antoni es va acomiadar de tots fins l'any que ve.







 VISCA SANT ANTONI I VISCA SANT SEBASTIÀ!!!!