Cercar en aquest blog

SORTIDA DE L'ALUMNAT DE 5È A SON FORNÉS

dijous, 28 d’octubre del 2010

Ahir dimecres dia 27 l'alumnat de 5è A i B feren la sortida a Son Fornés, Montuïri. 
La sortida va consistir en una visita al Museu.

El Museu Arqueològic de Son Fornés
Situat a un molí fariner del segle XVIII, és un museu de caràcter monogràfic.
En ell s'exposen totes les troballes fetes al jaciment del mateix nom, situat a 2,4 km del casc urbà de Montuïri en direcció Pina.
L'exposició actual ofereix els resultats de la investigació basada en les 8 primeres campanyes d'excavació (fins 1988) exposades en tres sales. A través d'ellas podrem iniciar un recorregut per la prehistòria més recent del Pla de Mallorca, fins al a la conquesta romana de la illa en el 123 ane.
En aquest recorregut observarem a través d'objectes, imatges i textos i materials multimèdia com van viure els habitants de Son Fornés en els períodes Talaiòtic, Posttalayótico i Clàssic, des del segle IX ane fins el I dne. 

i després la visita al poblat.

El jaciment arqueològic de Son Fornés està situat a uns 2,5 km al nord-oest del casc urbà de Montuïri, al predi del mateix nom localitzat a l'altura del km 4 de la carretera local que condueix a Pina.
En l'actualitat, la superfície delimitada per la presència visible de restes arqueològiques d'un o un altre tipus sobrepassa les 3 ha. Son Fornés va ser declarat Monument Històric Artístic pel Decret núm. 2563 del 10 d'octubre de 1966.

Aquí teniu l'enllaç a la web del museu i del jaciment:

http://www.sonfornes.mallorca.museum/index.htm

Aquí teniu ses fotos de sa sortida,