Cercar en aquest blog

ELS ALUMNES DE 5è van a l'observatori de COSTITX

dimarts, 29 de març del 2011

Els alumnes de 5è A i B de l'escola anaren ahir a fer una visita a Observatori de Costitx per posar a la pràctica i estudiar ben de prop els continguts del tema de l'Univers que estam estudiant a l'escola. 
L' Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM) és un observatori astronòmic que té la seva seu a Costitx, s'inaugurà el maig de 1991, essent el més oriental del territori espanyol, té l'objectiu d'investigar i difondre l'astronomia.
Fruit del seu treball ha estat el descobriment de nous asteroides, la qual cosa no s'havia fet des de 1941 a Espanya. Al primer asteroide descobert li posaren el nom “Costitx”, i al segon “Ramon Llull” en honor del teòleg i filòsof mallorquí.
Aquest observatori està integrat dins una xarxa d'observatoris dedicats a estudis astrofísics marcats per l'Institut Astrofísic de les Illes Canàries. Dels estudis científics d'aquest grup destaquen el control i comprovació dels fenòmens atmosfèrics de Júpiter i Saturn, i la cerca i fotometria d'estrelles variables. Apart de les tasques científiques l'observatori de Costitx també es dedica a l'ensenyament i difusió de l'astronomia, amb cursos organitzats de forma regular i altres activitats.
La sortida va ser molt instructiva i profitosa i, a més, va fer un vespre sense núvols, per la qual cosa es va poder observar bé el cel. Aquí teniu l'enllaç a la web de l'Observatori:
Aquí teniu fotos de la sortida....