Cercar en aquest blog

L'ESCOLA INFORMA: DOCUMENTACIÓ BEQUES NESE.

dijous, 10 de setembre del 2015

Ajudes del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per a l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu, per al curs 2015-2016


El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, mitjançant la Resolució de dia 24 de juliol de 2015, de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats (BOE de 1 d'agost de 2015, número 183), ha convocat les ajudes individualitzades següents:

a) Ajudes directes per a l'alumnat, inclòs l'afectat pel TDAH (trastorn per dèficit d'atenció per hiperactivitat), que requereixi per una parcialitat o totalitat del termini d'escolarització determinats suports i atencions educatives específiques derivades de discapacitat o trastorn greu de conducta.

b) Subsidis per necessitats educatives especials derivades de discapacitat o trastorn greu de conducta per a famílies nombroses.

c) Ajudes per a programes específics complementaris a l'educació reglada per alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu associada a altes capacitats intel·lectuals.

Persones destinatàries


Alumnat que presenta:

a) necessitats específiques de suport educatiu, derivades de discapacitat i trastorn greu de conducta.

b) necessitats específiques de suport educatiu associades a altes capacitats intel·lectuals.

 Les sol·licituds d'ajuda i de subsidi hauran d'emplenar-se telemàticament a través de la seu electrònica https://www.mecd.gob.es/portada-mecd/ a l'apartat corresponent a "Becas, Ayudas y subvenciones".

Una vegada imprès el document en format PDF que es genera, s'ha de presentar, signat per el sol·licitant i els altres membres de la unitat familiar, en el centre on l'alumne hagi de cursar els seus estudis al 2015-2016, amb la documentació necessària.

Lloc de presentació

Les sol·licituds d'ajuda s'han de presentar en el centre educatiu en que l'alumne hagi de cursar els seus estudis al 2015-2016.

Termini de presentació

Fins el 30 de setembre de 2015 (inclòs)

Requisits

1- Presentar necessitat específica de suport educatiu derivada de discapacitat o trastorn greu de conducta, acreditada per :
- Certificat d'un equip de valoració i orientació d'un centre base de l'IBAS
- Certificat d'un equip d'orientació educativa i psicopedagògica o del departament d'orientació depenents de l'administració educativa corresponent
- Certificat de discapacitat.

2- Haver complit els 2 anys d'edat a dia 31 de desembre de 2014. Excepcionalment podran concedir-se ajudes a alumnes menors de 2 anys sempre que els equips certifiquin aquesta necessitat d'escolarització més primerenca per raó de les característiques de la discapacitat

3- Estar escolaritzats en un centre específic, en unitat d'educació especial de centres ordinari, o en centre ordinari que escolaritzi alumnat que presenta necessitats educatives especials, creats o autoritzats definitivament com a tals per l'administració educativa competent.

4- Estar per davall dels llindars de renda familiar i de patrimoni descrits a l'article quatre de la Resolució de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats

5- L'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu associat a alta capacitat intel·lectual ha d'acreditar aquesta circumstància i haver complit el sis anys a 31 de desembre del 2015

-Qualssevol altre previst a la convocatòria